Notenteelt is een duurzame teelt met toekomst in Nederland. De teelt draagt bij aan de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig en notenbomen leggen CO2(koolstof) vast. In het algemeen dragen bomen positief bij aan het landschap, de biodiversiteit en de bodem- en waterkwaliteit. Noten zijn een gezonde voedingsbron voor de mens en leveren een bijdrage aan een gezonde bedrijfsvoering voor de ondernemer.

Starten met notenteelt (zoals hazel- en walnoten) vraagt een goede voorbereiding van de ondernemer.
Ga ik starten met notenteelt? Past het bij mij? Is het inpasbaar in mijn huidige bedrijfsvoering?
Oriëntatie op de teelt, de rassenkeuze, de aanplant, de na-oogst verzorging, de verwerking en de markt zijn van belang om goede keuzes te maken.
In het kader van de POP 3 regeling Innovatieve concepten van de provincie Gelderland zijn binnen het project Noten4Gelderland diverse concepten ontwikkeld. De brochure hieronder is een handreiking om u als ondernemer te helpen bij uw keuzes. In deze brochure worden diverse routes aangegeven om notenteelt te integreren in uw bedrijfsvoering.

Download de brochure door op de afbeelding te klikkenMaak er gebruik van. Veel succes met het starten van notenteelt.

Voor vragen en opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0612921072 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitgevoerd door: CropEye, Projecten LTO Noord en leden van de Nederlandse Notenvereniging.

             

 

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: 
Europa investeert in zijn platteland”