De glastuinbouwsector reageert vanuit ‘de onderbuik’ op de maatschappelijke trend van stadslandbouw door het af te serveren als idealistisch en irrationeel. Wageningen UR-Glastuinbouw en CropEye willen de realiteit nu wel eens boven water hebben: de plussen en de minnen van stadslandbouw; de waarheden en onwaarheden. Biedt stadslandbouw een kans of niet?

                                        

      

De glastuinbouwsector heeft het moeilijk: prijsvorming staat continu onder druk en de sector is gevangen in een denken en doen gericht op kostenbesparing.
Stadslandbouw heeft zich inmiddels gevestigd als trend in de maatschappij. Mensen willen direct betrokken zijn bij hun voedsel, niet omdat er een noodzaak voor is, maar omdat voedsel de essentie van mensen weer raakt. Overheden voelen dit aan en komen met heuse voedselvisies voor hun stad.

Het is echter best onduidelijk wat er gebeurt in de stadslandbouw: er zijn veel verschillende interpretaties van de term. Maar: maar planten telen hoort erbij en dat is het vak van de glastuinbouw. Dus waarom blijft de Nederlandse tuinbouwsector langs de zijlijn toekijken?

Het is belangrijk om helder te krijgen of stadslandbouw een kans is of niet voor de glastuinbouw. Daarom organiseren CropEye en Wageningen UR-Glastuinbouw op 17 oktober van 19.00-21.30 uur bij GreenQ/Improvement Centre een arenasessie in de vorm van een echte werksessie.

U bent van harte welkom om mee te denken en mee te doen. En degenen die na afloop denken ‘We gaan het proberen met de stadslandbouw’ kunnen nog meedoen met de business challenge van Stadslandbouw Den Haag.

Agenda:

19.00   Inloop en invullen “oefening”

19.30   Start, uitleg over bedoeling van de avond….en de aanpak ervan

19.45   Uw mening zoals bij de inloop door u aangegeven

19.50   Overzicht hoe en wat is stadslandbouw

20.10   Het kosten en batenverhaal

20.30   Werksessie

21.30   Einddiscussie, conclusies en afspraken

 

Locatie: GreenQ/Improvement Centre, Violierenweg 3, Bleiswijk
Datum en tijdstip: 17 oktober, 19.00 – 21.30 uur

Nadere informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;  0317483460
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 0651216159