EU-Rustica project

Per 1 januari 2021 gaan we met ca. 20 bedrijven, organisaties en kennisleveranciers op 4-5 locaties in Europa lokale afvalstromen uit de tuinbouw en food- en feed industrie bijeenbrengen om daaruit de nutriënten al dan niet in hun matrix terug te winnen. Hierbij worden de volgende technieken toegepast: carboxylzuurplatform; microbiële eiwitproductie; insectenproductie; biochar productie; membraanfiltratie; composteren en fermenteren. Dit moet leiden tot enerzijds een maximalisatie van de terugwinning van nutriënten anderzijds dienen vanuit hier nieuwe bemesting blends te worden geformuleerd, getoetst en gevalideerd m.b.v. lokaal relevante gewassen.

                       

CropEye heeft in dit gedeelte de lead. Een aantal bedrijven zijn bereid gevonden als back-up te functioneren voor CropEye zodat de meest recente ideeën en marktinzichten worden meegenomen.

Niet onbelangrijk is dat deze “nieuwe blends” ook een substantiële bijdrage leveren aan de verbetering van de bodemkwaliteit; dus “een simpele” nieuwe kunstmest malen is er niet bij. Er kunnen nog meer bedrijven bij, en wel speciaal een analyse laboratorium.

                   

Rustica Newsletter 1/2022                      Rustica Newsletter 2/2023                      Rustica Newsletter 3/2023


Rustica Newsletter 4/2024


Mocht u hierin interesse hebben, neem dan contact op met:
Daan Kuiper, 0651216159, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stakeholdersmeeting Rustica voorjaar 2022

Rustica meeting mei-juni 2023 in Udine Italië

 


THIS PROJECT HAS RECEIVED FUNDING FROM THE EUROPEAN UNION'S HORIZON 2020 RESEARCH AND INNOVATION PROGRAMME UNDER GRANT AGREEMENT NO 101000527