Meststoffen worden samengesteld m.b.v. opgewerkte afvalstromen uit de Agri-Food sector met de inzet van de volgende technologieën: carbonzuurplatform, microbiële biomassa engineering, insectenbiomassa; engineering, biochar productie; en elektrodialyse (ED). Ook zal de technologie-integratie met compostering worden geëvalueerd. Op basis van bodemtypen, de relevante bodemkwaliteit en de gangbare gewassen zullen pilots worden ingericht om de experimentele meststoffen uit te testen.  Het uiteindelijk doel is dat bij goede resultaten de productie van de meststoffenmix lokaal wordt verankerd in een biomassa/mineralen kringloop.
CropEye ontwerpt i.s.m. het bedrijfsleven de meststoffenmix.

Het project is een internationaal samenwerkingsverband tussen bedrijven en kennisleveranciers waarbij nieuwe technologieën worden toegepast om afvalstromen op te werken tot bruikbare componenten voor nieuwe meststoffen. Elke afzonderlijke technologie wordt geoptimaliseerd en aangetoond dat deze geschikt is om voedingsstoffen terug te winnen uit fruit/plantaardige afvalstromen met specifieke kenmerken: gemakkelijk biologisch afbreekbare biomassa, langzaam biologisch afbreekbare biomassa en vezelige, lignine-rijke biomassa. De technologieën zullen een eerste transformatie van de agrofoodresten tot tussenproducten mogelijk maken: carbonzuren en voedingsstoffen in oplossing, microbiële biomassa, insectenbiomassa en frass, geconcentreerde minerale voedingsstoffen, biochar en compost.
Uiteindelijk wil men lokaal afgestemde kringlopen ontwikkelen waarbij de productie en het gebruik van meststoffen, de afvalstromen en de opwerking ervan lokaal plaats vinden.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159