CropEye gaat tijdelijk het programmamanagement hiervan op zich nemen in opdracht van het Waterschap Hunze en Aa’s.

Het betreft een maatregelenprogramma met als kenmerken:

  • Het programma richt zich op emissiebeperking naar water vanuit de glastuinbouw.
  • Er zijn 3 glastuinbouwkernen: Klazienaveen, Erica en Zuidbroek-Sappemeer. Verder liggen verspreid door de beheergebieden nog een aantal bedrijven.
  • Er zijn meerdere partijen bij betrokken; gemeentes Emmen en Midden-Groningen, provincies Drenthe en Groningen, LTO Glaskracht, waterschappen Vechtstromen en Hunze en Aa’s. Deze partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitvoering van het programma. De bedrijven in Overijssel doen wel mee met het programma.
  • Het programma bestaat uit 7 maatregelen waarvan er nu 6 in uitvoering zijn. De 7wordt, afhankelijk van de bereikte emissiereductie, mogelijk op een later tijdstip aan het programma toegevoegd.

De inzet is erop gericht om inzichtelijk te maken hoe de water/reststromen lopen op de diverse bedrijven en zodoende bewustzijn te creëren en tot bedrijfsspecifieke maatregen te komen om de efficiëntie van nutriënten- en middelengebruik te verhogen en afvoer te minimaliseren.

Wilt u meer informatie, neem van contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0651216159