Scepsis en ongeloof….staan tegenover de bewijzen dat homeopathische middelen werken; je moet er anders mee omgaan dan de klassieke interventiemiddelen. Het biedt een alternatief voor de eindige chemische bestrijding en de opkomende biologische bestrijding met al haar registratieproblematiek.

Om maar met de deur in huis te vallen: de vloeistof die uiteindelijk wordt toegepast in de teelt, als spray of via irrigatie, bevat geen aantoonbare actieve bestanddelen (daarom in principe zo fijn voor de registratie). Het is “water met dynamiek, activeringspatroon” ontstaan door een geconcentreerde oplossing met actieve bestanddelen zeer sterk te verdunnen.
Tegen een tal van plantenziektes zijn middelen beschikbaar die altijd worden toegepast in combinatie met een middel, laten we het Plus noemen, dat de plant activeert en “in een hogere energietoestand” brengt.
Plus is een systemisch product. De effecten zijn te meten op het niveau van stress-resistentie en mineralen-efficiëntie maar ook op uiterlijke kenmerken als vitalere bladeren en sterkere groei (resultaten beschikbaar).
Proeven in Nederland met Plus bij tomaten laten een versnelde groei zien van de planten maar ook een verhoogde stresstolerantie.

Terug naar de middelen tegen plantenziektes; deze middelen werken via de plant; zo wordt het blad van de tomaat onaantrekkelijk voor de Tuta-larf om van te eten. Als het middel rechtstreeks op een Tuta-larf wordt aangebracht dan geeft deze larf geen krimp.
De werking van deze middelen is binnen twee weken zichtbaar waarbij wel elke 5 dagen het middel moet worden toegediend. Indien het middel wordt toegediend via het watergeefsysteem dan is het noodzakelijk na toediening een paar uur geen drain te hebben.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159