Design bijeenkomst Co-veredeling
De plant van morgen moet super presteren; een formidabele oogst halen, niet leunen op chemische bestrijding en in positieve balans zijn met de bodem. Anders gezegd de plant van de toekomst haalt het beste uit de bodem en mede daardoor het beste uit zichzelf.

Planten selecteren op een betere mineralen benutting is een stap in het beter benutten van onze hulpbronnen maar ook een stap om verliezen van mineralen naar lucht en water te beperken; echter een grote stap verder is een plant selecteren die de bodem aanzet tot maatwerk m.b.t. leveren van mineralen en liefst ook m.b.t. ziekteweerbaarheid. Een uitgangspunt kan zijn: Plantexudaten stimuleren het juiste bodemleven tot de juiste mate van mineralisatie. Echter het patroon van exudatie van de plant is niet gefixeerd in samenstelling en volume. Sterker nog, deze wordt beïnvloed door milieuomstandigheden en lijkt op een balans tussen signalen van bodem en plant naar elkaar toe. 

CropEye gaat een design-bijeenkomst beleggen tussen veredelaars, plantdeskundigen, ecologen en bodemkundigen. U kunt zich aanmelden als deelnemer en/of sponsor bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Daan Kuiper - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 51216159