De natuurlijke kracht van bodem en substraat!
De biologie benutten, de biologie stimuleren, de biologie sturen etc.; de gewasbescherming komt ook uit de grond. Bodems hebben biologisch leven dat complex is en van nature een ziektewerende werking heeft. Als we deze willen inzetten, moeten we ook in staat zijn de weerbaarheid te meten.

Ziekteverwekkers horen in de bodem thuis en activeren het bodem immuunsysteem. Zolang dit in balans is, is het een vitaal deel van de bodem. Als het evenwicht zwak is dan kunnen de ziektes zichtbaar worden: een ongewenste situatie in de agrobusiness. Dan verantwoord ingrijpen, vraagt om een meetmethode waarmee de bodemweerbaarheid kan worden gemeten: wat kan de bodem aan?

Dit groot gemeenschappelijk belang maakt een aanpak mogelijk vanuit een groot consortium met zowel beoogde eindgebruikers als ontwikkelaars; samenwerken en samen ontwikkelen zodat we snel de 1.0 versie hebben voor een aantal ziekte-gewascombinaties.

CropEye i.s.m. KvK Emmen heeft een groeiend consortium van bedrijven:

  • Die interesse hebben in een meetmethode voor bodemweerbaarheid, en
  • Bedrijven die methodisch in staat zijn de methode te ontwikkelen, bv HLB, BioVisible, IMEnz en Nsure

We richten ons op de agrobusiness, zowel de bodems buiten in landbouw als de bodems, substraten in de kas.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159