Den Haag wil stadslandbouw in leeg kantoorpand

Er zijn een heleboel goede redenen om mee te doen aan het plan Stadslandbouw Den Haag. Steeds meer mensen willen duurzaam voedsel eten, gezonde voeding, waarvan je weet waar het vandaan komt. Slechts 40 procent van de Nederlanders weet hoe een tomaat groeit, veel kinderen denken dat de vis in de supermarkt wordt gevangen: dus ook op dat gebied valt nog veel uit te leggen. Maar er is nu ook letterlijk ruimte voor dit soort initiatieven. Ongeveer 11 procent van de kantoren in Den Haag staat leeg. De gemeente wil die kantoren een nieuwe functie geven, omdat daarmee kostbare ruimte behouden blijft en zorgt voor nieuwe dynamiek in de omliggende wijken.

Voor ondernemers is Stadslandbouw Den Haag een geweldige kans om een mooi, nieuw plan te bedenken. Een plan dat financieel rendabel is, maar ook een plan waarmee u mensen en organisaties die verder willen werken aan een duurzame wereld mee kunt krijgen. De gemeente Den Haag en haar partners zijn ervan overtuigd dat het nu de tijd is om nieuwe stappen te zetten in de ontwikkeling van een duurzame en groene stad.

Het bijzondere van het concept Stadslandbouw Den Haag is, dat de gemeente de randvoorwaarden heeft vastgelegd (de gemeente Den Haag biedt in het pand 'De Schilde' aan de Televisiestraat 3.000 m2 aan voor een zeer aantrekkelijke huurprijs), maar dat ondernemers vervolgens de vrijheid hebben om het plan verder in te vullen. Er zijn tal van mogelijkheden voor het telen, verwerken en aan de man brengen van groente en/of ander voedsel.
Maar er zijn ook mogelijkheden om verschillende functies met elkaar te combineren (retail, horeca, educatie).  De gemeente en haar partners ondersteunen de ondernemers bij de uitwerking van hun plannen met veel deskundigheid (Deloitte, CropEye, Wageningen UR).

De Schilde wordt tegen een aantrekkelijke prijs verhuurd en de ondernemers die er aan de slag gaan krijgen advies, maar ook ondersteuning op het gebied van marketing en pr. Door het enthousiasme van de betrokken wethouders Kool en Baldewsingh zal Stadslandbouw Den Haag regelmatig in de publiciteit komen: De Schilde wordt op alle mogelijke manieren zichtbaar in de markt gezet. Allemaal goede redenen om mee te doen aan Stadslandbouw Den Haag.

Inmiddels zijn al 8 ondernemers aan de slag gegaan in De Schilde. Mooie uitkomst van ondernemerschallenge Stadslandbouw Den Haag. 


Alle informatie over stadslandbouw in Den Haag vindt u op www.stadslandbouwdenhaag.nl. Het is de bedoeling dat Stadslandbouw Den Haag eind dit jaar operationeel is. 

U kunt ook contact opnemen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 51216159


Persberichten
Artikel in AD/Haagsche Courant 25-08-2013
Artikel in Het Hele Westland 24-07-2013
Artikel in AD/Haagsche courant van 29 mei 2013
Persbericht op SierteeltNet
Artikelen AD/Haagsche courant + Telegraaf 28/31 mei 2013
Luister naar het interview met Tycho Vermeulen - NOS radio 1 - journaal