Op de website van IK Drenthe vindt u onder andere het initiatief: Innovatieplatform Biobased–Agribusiness.
Ondernemers (o.a. uit het tuinbouwcluster) initiëren en realiseren samen met de Kwartiermaker innovatieve business cases. Deze business cases zijn onderdeel van  een  breder innovatieplatform Biobased-Agribusiness & Chemie. Het doel van dit platform is het creëren van een concurrerende duurzame tuinbouw die zich richt op de verwaarding van plantinhoudstoffen en reststromen binnen een periode van 3-5 jaar, zo hoog mogelijk in de Biobased–waarde piramide, eventueel met inzet van technologie.

 Vanuit de business cases stimuleren we ondernemers met het ontwikkelen van duurzame economische bedrijvigheid door het realiseren van innovatieve, hoogwaardige en marktgestuurde productieketens voor  de  tuinbouwsector met de verwerkende industrie (o.a.  food,  feed, farma, chemie en cosmetica).

Meer informatie kunt u vinden op de website IK Drenthe bij het initiatief Biobased – Agribusiness

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Publicaties
Agro & Chemie: artikel 'Emmen bast van de initiatieven' 19-08-2013