Vanuit het project Boeren en Biodiversiteit Maashorst worden Agrarische ondernemers gestimuleerd om gebruik te maken van kennis en ervaring van collega ondernemers om te komen tot duurzaam ondernemen, om zo een goed bedrijfsresultaat en duurzaamheid met elkaar te laten samenwerken.

Duurzaam ondernemen, een term dat bijna dagelijks in het nieuws is, maar hoe geef je hier op een concrete manier invulling aan? Hoe kun je het kringloopdenken, dat vroeger heel gewoon was in de huidige tijd toepassen.

In Noord-Brabant zijn melkveehouders en akkerbouwers aan de slag gegaan in de eerste Masterclass Agrobiodiversiteit. Gebruik makend van kennis en ervaringen van collega’s, die begrijpen hoe het werkt en wat in de praktijk mogelijk is.

Doel
Biodiversiteit is alles wat groeit en bloeit, zowel boven als onder de grond. Europa heeft 2010 uitgeroepen tot jaar van de biodiversiteit, want het is van belang dat de soortenrijkdom in stand wordt gehouden. In de afgelopen jaren is in Noord-Brabant geëxperimenteerd met biodiversiteit op agrarisch bedrijfsniveau. In het project Boeren en Biodiversiteit Maashorst worden best practices uitgerold naar agrarisch ondernemers in en rondom provinciaal natuurgebied De Maashorst. Het project Boeren en Biodiversiteit Maashorst heeft als doelstelling duurzaam ondernemen bij agrarisch bedrijven in de Maashorst en omgeving te stimuleren om zo economisch gewin en duurzaamheid met elkaar te laten samenwerken.

Zeven projectpartners geven gezamenlijk inhoud en vorm aan het project, t.w.: Agrarische Natuurvereniging  Maashorstboeren en de ZLTO afdelingen Bernheze, Landerd, Uden, Hertogswetering, Veghel  en Boekel-Venhorst. De bijeenkomsten worden begeleid door NMI en CropEye.
          


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjoleine Hanegraaf (NMI) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 29037103
Daan Kuiper (CropEye) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 51216159


Het project wordt gefinancierd door Provincie Noord-Brabant, ZLTO, stuurgroep De Maashorst en de Rabobank.Lees hier Nieuwsbrief-1 van Boeren & Biodiversitiet Maashorst zomer 2011

Lees meer hierover in het nieuwsbericht op deze site.