Innovatie van de suikerketen
De Bietsuiker als belangrijke Food-component en agrarische activiteit kent een lange en dynamische geschiedenis en staat nu weer voor grote uitdagingen. De mondiale markt wordt meer en meer open en de financiële ondersteuning valt geleidelijk weg. Alom klinkt de roep om herstructurering en vernieuwing. Hoe zien de toekomstige bietenteelt en suikerketen eruit?

Er zal hard en creatief gewerkt moeten worden aan de waardeverhoging van de grondstof suiker, aan meervoudig gewasgebruik en aan een rendementsslag in de productiefase. Kennis moet sneller ingepast worden. Onorthodoxe oplossingen! Er zal snel en doeltreffend uit de box gedacht moeten worden; keten- en systeeminnovatie, gewasinnovatie, precisielandbouw etc. Ook het denken over het totale verwerkingsproces (incl. logistiek) en het denken in kansen op koppelingen met andere ketens staan op de agenda.
Wij willen de discussie graag opstarten en afmaken in de vorm van oplossingen.

Doelstelling
Het realiseren en uitvoeren van een pragmatisch en economisch-gezond bieten-actieplan; laarzen in de klei, zwarte cijfers en passend in de samenleving van morgen.

Acties

  • Creeëren van een denktank vanuit de hele keten
  • Organiseren van een workshop met de denktank en “uitdagingen” van buiten
  • Opstellen van actieplan, incl. vraaggestuurde kennisagenda


BIETit is een initiatief van: Food Valley en CropEye, samen met Plantum, IRS, HPA en Suikerunie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 51216159
.