Samen Kennis maken naar de toekomst toe
Kennis tot waarde brengen is meer dan onderzoek doen en rapporten schrijven; sterker nog het werk begint dan pas. Wie gaat de verworven kennis gebruiken en toepassen? De gebruiker?!
Deze is vaak niet echt betrokken geweest bij de vraagstelling. En zo stapelt de kennis zich ongewild op en vindt moeilijk zijn weg naar gebruikers.
Wij willen graag een model voorstellen waarmee het anders kan. Een model waarin Larenstein, NMI en CropEye samen optrekken, het liefst met nog meer anderen.

Model
De kern van het model is het werken met teams.
In overleg met het onderwijs worden thema’s gekozen die voor alle partijen, agrariërs, PZ en kennisinstellingen, interessant zijn. Een team bestaat uit studenten, docenten en deelnemers van de
andere partijen. De studenten zijn de motor van het team en werken relevante dossiers uit tot geschikte info. De coaching vindt plaats door de docenten, die daardoor leren van materie en inhoud.
NMI/CropEye borgen inhoudelijke kwaliteit en het proces. De resultaten van het studentenwerk worden getoetst met de overige leden van het team op:

  • hoe volledig is het dossier à vraagsturing op kennisontwikkeling en onderzoek
  • praktische toepasbaarheid àfeedback voor kennisinstellingen
  • overdraagbaarheid naar onderwijs

Zo groeit begrip voor elkaars rol rond een bepaald onderwerp. De docenten participeren actief in het proces en doen zo spelenderwijs ervaring op met kennistoepassing en daardoor komt nieuwe kennis als vanzelf in de praktijk. Het uiteindelijk doel is een snellere verankering van de nieuw verkregen inzichten en ontwikkelingen in het bedrijfsmanagement.

Eerste thema: Fosfaat nu…….fosfaat later / P nu……P later

Wat zijn oplossingen voor de mestproblematiek van nu en tegelijk de oplossingen voor het fosfaatgebrek van morgen? Recyclen met het oog op morgen! Het goud van straks….gooien we nu weg?? Kortom een kuitenbijter waar creativiteit en dossierkennis voor nodig is en uitstekend past in de huidige tijd.
Larenstein, NMI en CropEye zoeken steun, incl. financiële support, om dit experiment uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Daan Kuiper (CropEye) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 51216159
Ben Rankenberg (Van Hall Larenstein) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 20766317