Het Horti Experience Centre (HEC) is een praktijkleervoorziening (van het samenwerkingsverband Lentiz onderwijsgroep, Edudelta Onderwijsgroep, Hogeschool Inholland Delft, Melanchthon Business School, CropEye en GreenQ) om studenten en internationale trainees het vak van teler in de praktijk te leren. Studenten leren door zelf te doen, naast hun praktijk/theorielessen. Het opleiden van de toekomstige teler staat centraal.

Een van de doelstellingen is een ‘omgekeerde’ stage/BPV laten plaatsvinden. De leerling gaat niet meer naar het stage/BPV bedrijf, maar het bedrijfsleven wordt betrokken bij de teeltprocessen die leerlingen binnen het HEC uitvoeren. Studenten van vmbo, mbo en hbo worden op hun eigen niveau uitgedaagd en dragen verantwoordelijkheid voor het (in groepen) zelfstandig runnen van een echte teelt in een studiekas.
CropEye en GreenQ spelen, als partners in het samenwerkingsverband, ook een activerende en begeleidende rol. Gelijktijdig zet ook GreenQ vanuit haar expertise een begeleidende expert in.

Studenten
Studenten van het vmbo, mbo en hbo krijgen de komende jaren de mogelijkheid om een eigen teelt te bedenken, te plannen en op te zetten.
Studenten dragen de verantwoordelijkheid over hun teelt, gedurende een periode van 8-12 weken. Alle technische facetten, geven een krachtige, praktijkgerichte ervaring die de jongeren heel specifiek voorbereiden op hun werk in de primaire productie in de glastuinbouw.

Internationaal opgeleid worden
De 10 studiekassen (10 van 150 m2 en twee gemeenschappelijke ruimtes) vormen het HEC (2000 m2) dat weer onderdeel uitmaakt van het Improvement Centre van GreenQ. Iedere kas is apart stuurbaar (klimaat, water, etc.) ook zal er 24/7 moderne communicatiemiddelen voor de studenten beschikbaar.

Het is van groot belang dat de studiekassen gesitueerd zijn in het kassencomplex waarin ondernemers, onderzoekers, overheden, toeleveranciers en voorlichters samenkomen en experimentele en/of innovatieve teelten en teelttechnieken in gang te zetten. Als gevolg van de internationale positie van GreenQ worden de studenten en cursisten van de participerende scholen opgeleid in een internationale setting.

Persberichten:
Vakblad voor de Bloemisterij opening Horti Experience Centre op 19 april 2012
De Heraut: http://lnq.me/OTyFEl of in het krantenartikel 
LTO Glaskracht Oostland: artikel  
Vakblad voor de Bloemisterij: artikel
Vooruitzine: artikel

Download de flyer.
Download here the English flyer

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159


Een samenwerking van: