Scoutbox, automatische detectie en diagnose van diverse plagen
-- g
estart vanuit samenwerkingsproject FlyValue --
Goede geïntegreerde gewasbescherming begint met het monitoren van de plagen in het gewas. Echter het scouten van vangplaten is een arbeidsintensief proces. Voor tuinbouwondernemers is automatisering van dit proces wenselijk en een efficiëntie slag voor gewasbescherming. Vanuit dit startpunt is CropEye samen met tuinbouwondernemers en bedrijven gespecialiseerd in vision, mechanica en advies een samenwerkingsproject gestart; FlyValue.
De haalbaarheidsstudie gaf een positief resultaat en perspectief voor de toekomst, het begin van het nieuwe start-up bedrijf CropWatch BV. Het eerste prototype is met veel creativiteit doorontwikkeld samen met een tuinbouwondernemer en het resultaat, de Scoutbox, zal op korte termijn beschikbaar zijn voor de sector.
CropEye is trots op het feit dat zij aan de wieg heeft gestaan van deze nieuwe ontwikkeling, waarbij samenwerking tussen bedrijven en vraagsturing vanuit de praktijk centraal stonden. 

De Scoutbox biedt een nieuwe objectieve en snelle (semi) automatische detectie en diagnose van diverse plagen in kas of veld. Met de visuele weergave op uw PC van de scoutresultaten kan sneller lokaal worden bijgestuurd in het gewas. Dit biedt mogelijkheden tot reductie van gewasbeschermingsmiddelen of biologische bestrijders. De tijd die gemoeid is met scouten kan aanzienlijk worden beperkt. Invoer van de vangplaten is eenvoudig. De Scout kan zich nu meer richten op de resultaten van de Scoutbox en de situatie van het gewas op bepaalde locaties. Telresultaten zijn van af nu altijd objectief en gelijk en getallen hoeven niet meer ergens te worden ingevoerd.

Scoutbox is een product van Cropwatch BV. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joke de Jong - 06 52561822 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.cropwatch.nl

Download de flyer van Scoutbox
Download the English flyer of Scoutbox

Lees meer hierover op blz 1 en blz 2 van het artikel in 'Onder glas' van februari 2012

Lees hierover in de Questions & Answers met Jolanda Heistek van GlasTuinbouwTechniek nr 3-juni 2012.

Klik op de afbeelding voor een filmpje op Youtube over de scoutbox
Dit project is mede mogelijk door Ministerie van EL&I, Productschap Tuinbouw, en Technologiefonds Tuinbouw.