Duurzaam Boer Blijven in Drenthe is een omvangrijk project in Drenthe waar via best practice- en studiegroepen het aantal boeren gestaag groeit dat duurzaamheid toepast in hun bedrijfsvoering. Eén en ander gaat hand in hand met eigentijds ondernemerschap.

De ondernemers van morgen makelen in en schakelen op kansen, regels en kennis. Studiegroepbegeleiders/adviseurs dienen in staat te zijn om deze ondernemers met kennis en methodiek bij te staan.
CropEye ontwikkelt samen met NMI hiervoor een reader en organiseert een stoomcursus voor de betrokkenen van het project.

Duurzaam Boer Blijven in Drenthe: via kringloopbenadering wil men de milieubelasting terugdringen om de Drenthse melkveehouderij zowel economisch als ecologisch duurzamer te ontwikkelen. Er is hiervoor in opdracht van de Provincie Drenthe een meerjaren studie- en kennisontwikkelingsprogramma uitgevoerd. Op dit moment nemen zo’n 120 melkveehouders intensief deel aan dit programma in 11 studiegroepen door heel Drenthe.
 
Boer blijven kan alleen als je tijdig inspeelt op de steeds hoger wordende eisen vanuit de maatschappij en de wispelturige markt. Denk aan de melkprijs, de waterkwaliteit, maar ook aan natuur en landschapsbeheer of de broeikasgasproblematiek.

Boer blijven kan vergemakkelijkt worden als men elkaar scherp houdt op nieuwe ontwikkelingen en het behalen van economische voordelen. Sommigen zoeken het in de schaalvergroting, anderen in het nog verder reduceren van de kosten, in de verbreding of gaan zelf actief opzoek naar nieuwe markten. Vaak is het een combinatie van deze zaken.

Boer blijven betekent zoeken hoe, ogenschijnlijke bedreigingen, om te zetten zijn in kansen.


Wilt u meer lezen over het project Duurzaam Boer blijven in Drenthe kijk dan op http://www.duurzaamboerblijven.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Daan Kuiper - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 51216159