Een samenwerking tussen experts van verschillende bedrijven die op het gebied van moderne plantenvoeding in de tuinbouw kennis en informatie wil bundelen om zo tot vernieuwende inzichten en innovatieve concepten te komen.

Meer resultaat met bemesting en plantenvoeding is de ambitie. Kennis van plantenvoeding is aan een revival toe, niet zozeer vanuit vaktechnische motieven, maar vanwege twee belangrijke trends.

  • De productie zal in snel tempo richting zero-tolerance gaan met betrekking tot de emissie van mineralen. Hier is vooral de Europese wetgeving, de Kader Richtlijn Water, een drijvende kracht.
  • De verduurzaming van de productie vraagt om een gerichte inzet van plantenvoeding ten behoeve van plantgezondheid/-kwaliteit en productkwaliteit/-volume.

Het aantal deskundigen op dit gebied loopt sterk terug terwijl de uitdagingen toenemen. Alles is veranderd in de kas behalve de bemestingsschema’s. Er wordt gewerkt met hele andere rassen, met veel hogere producties etc. kortom de plantenvoeding moet weer onder de loep.

Nieuwe inzichten geven aan dat voeding ook doorwerkt op de weerstand van de plant, echter dit is nog een zeer jong vakgebied. Ook hier valt nog veel te ontdekken en toe te passen.
                                               
                                              Bezoek Urban Farmers Den Haag

Aanpak

Door een precompetitieve samenwerking tussen experts van verschillende bedrijven willen we meer kritische massa bijeen te brengen rondom de thematiek van moderne plantenvoeding. Dit platform van experts is een ideale plek om conceptmatig innovaties te ontwikkelen.

Missie

Het onderling uitwisselen en ontwikkelen van kennis, het elkaar inspireren tot vernieuwende inzichten en innovatieve concepten op het gebied van plantenvoeding en ook de ontwikkeling van producten gebaseerd op deze nieuwe inzichten.

Welke bedrijven zitten in het platform
Koppert, Priva, Rockwool-Grodan, Netafim Netherlands, Klasmann-Deilmann, Geerten van der Lugt, Bayer Crop Science, Protix en PlantResearch. CropEye voert de regie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Daan Kuiper - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 51216159